- Disponibilitate: Stoc 0
- Producator: Clearspring
- Cod produs: 5021554001157
- Greutate: 50.00g
Alge Kombu din specia Laminaria japonica
Algele kombu sunt o varietate de alge kelp foarte cautate, alge folosite traditional in bucataria japoneza pentru a pregati ”dashi”, o supa de la care se foloseste zeama pentru a prepara supe, tocanite sau sosuri.
Benzile groase si late de alge kombu contin acid glutamic natural, acid ce contine „al 5-lea gust”, umami, gustul ce le potenteaza pe celelalte patru, intensificand placerea mancarii.
Algele kombu Clearspring sunt recoltate din culturi salbatice din nordul Japoniei, spre deosebire de multe alte alge kombu japoneze care sunt cultivate.
Valori nutritionale la 100g: energie 607kJ/144kcal, proteine 7g, carbohidrati 21,5g, lipide 3,3g, fibre 34,4g, Na 3,7g, Ca 942mg, Mg 742mg, Fe 6.7mg, Iod 341,4mg.
Preparare: se inmoaie o fasie de 8-12cm de alge kombu intr-un litru de apa pentru 20-30 minute, dupa care se aduce usor apa cu alge in clocot si apoi se lasa la fiert inabusit cca. 5 min. Se scot algele si se pun deoparte pt. a fi gatite ulterior. Algele kombu pot fi preparate cu leguminoase sau alte legume (zeama obtinuta foloseindu-se pt. dashi). O banda de alge kombu preparata impreuna cu boabele de fasole le inmoaie si le creste digestibilitatea.
Produs in Japonia pentru Clearspring.
Tara de provenienta: Marea Britanie
Ingrediente: 100% alge de mare Laminaria japonica deshidratate. Produs vegan ce poate contine datorita naturii sale urme de moluste, peste si/sau crustacee.
Algele kombu contin in mod natural cantitati mari de iod. Persoanele sensibile la efectele iodului sunt rugate sa solicite sfatul medicului inainte de a consuma acest produs.