- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: The Bridge
- Cod produs: 8019428007005
- Greutate: 1,000.00kg
Lapte de soia ecologic
Laptele de soia nu contine proteine, vitamine din grupa B si substante minerale.
Principalul avantaj consta in absenta din compozitia lui a lactozei care poate cauza alergii la unele persoane.
Laptele de soia este un aliment tolerat incepand cu faza de Croaziera in dieta Dukan.
Soia nemodificata genetic!
Ingrediente
Ingrediente: apă, soia decorticata (8%) , sare de mare.
Informații nutriționale / 100 ml
Energie 100 kj/ 46kal
Proteine: 3,6 g
Carbohidrați: 1,52 gr
Lipide: 2.78 gr
Fibre: 0,06 gr
Gramaj
Soia provine din Asia, unde era cultivata înca 3000 de ani înaintea erei noastre.
Consumul de soia influenteaza pozitiv sanatatea inimii noastre. Medicii recomanda consumul a 25 de grame de albumine provenind din produse pe baza de soia zilnic. O dieta bazata pe proteinele care provin din soia (cu excluderea lipidelor), micsoreaza riscul aparitiei bolilor de inima.
Care sunt beneficiile consumului de soia nemodificata genetic?
Cercetarile care se fac asupra acestui aliment de mai mult timp au condus la aparitia unor declaratii conform carora soia vindeca orice problema legata de sanatate, fie ca e vorba de reducerea tensiunii arteriale sau de maximizarea capacitatii de memorizare a creierului uman. Alti cercetatori sunt preocupati de faptul ca unele ingrediente din soia pot fi factori de risc atunci cand sunt luate in cantitati mai mari, in special in cazul copiilor.
- reduce nivelul colesterolului rau;
- reduce hipertensiunea;
- impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in anumite zone ale corpului;
- intareste sistemul imunitar;
- controleaza nivelul glicemiei la diabetici;
- reduce inflamatiile;
- mentine densitatea osoasa (osteoporoza);
- usureaza simptomele menopauzei;
- prezinta efecte benefice asupra tiroidei.
Soia si efectul asupra femeilor
Femeile cu dezechilibre hormonale, cu ciclu menstrual neregulat si cele care se propie de menopauza sunt foarte sensibile privind nivelul de estrogeni din sange. Mai ales inaintea menopauzei, femeile se confrunta cu o varietate de simtome deranjante (bufeuri, insomnii etc.) datorita scaderii capacitatii ovarelor de a produce estrogeni. Soia contine un hormon natural, cu structura asemanatoare estrogenilor (fitoestrogeni), astfel ca un consum ridicat de fitoestrogeni din soia ajuta la reducerea disconfortului cauzat de aparitia menopauzei.
Se pare ca soia are efecte inhibitoare asupra celulor canceroase, inhibandu-le intr-o anumita masura cresterea si inmultirea. Printre aceste substante ce inhiba dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase se numara: inhibitorii de proteaza, fitatii, fitosterolii, saponinele, izoflavonele, fenolii, lecitina si acizii grasi omega-3.
De asemenea se pare ca o alta substanta continuta in soia, genistein (un hormon natural) ar reduce riscul de aparitie al cancerului de san la femei. Aceste beneficii pe care soia le are sunt utile in special pentru preventie, soia nu poate inlocui niciodata tratamentul canceros ci doar il poate insoti.
Desi soia nu pare a avea nici un fel de efecte negative, rezultatele preliminare arata ca e de preferat ca dieta femeilor insarcinate, a celor care alapteaza si a bebelusilor in primele luni de viata sa nu contina soia sau alimente derivate din aceasta.
Majoritatea expertilor sunt de parere ca o cantitate moderata este benefica pentru sanatate.