Pudra de maca ecologica

Maca o planta ancestrala cu proprietati exceptionale, este un tubercul din zonele muntoase din Anzi (Peru și Bolivia) altitudine 4000-4800m, a carei cultura  dateaza din vremea incasilor.

Proprietati
Maca este un superaliment adaptogen puternic ceea ce inseamna ca asigura mai multa energie atunci cand organismul are nevoie, fara a-l suprastimula insa atunci cand nu are nevoie de energie.
Contine proteina de calitate, fibre, acizi grasi, alcaloizi (stimuleaza hormonii care pot regla sistemul reproductiv la ambele sexe), oligoelemente: calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu, mangan, cupru, zinc, seleniu si vitamine: B1, B2, B6, B12 ,C si E, este antiseptica si antifungica,
Maca poate ajuta in perioadele de stres, poate diminua simptomele nedorite date de menopauza, poate amplifica nivelul energetic, virilitatea si libidoul organismului, poate ajuta in recuperarea dupa boala si poate ajuta la stimularea memoriei.

Mod de folosire

Doza de maca este orientativa: O lingurita de maca pe zi de preferinta dimineata .
Se poate adauga in sucuri, lapte vegetal, ceai, cafea, iaurt, branza, comporturi, ciocolata sau prajituri.

Reteta: Sucul care te trezeste si te inveseleste dimineata   6 ingrediente + apa
Timp de pregatire 3 min

1 lingura seminte de canepa
1 lingurita maca pudra ecologica
3 curmale (sau o lingurita de miere)
1/2 lingura cacao pudra ecologica (optional)
1 lingurita faina de cocos ecologica (optional)
1 varf de lingurita de scortisoara ceylon ecologica (optional)

Te poti indragosti de el, este super gustos, simplu de facut si foarte sanatos.
Sucul are ca baza cateva superalimnte: pudra de maca, semintele de canepa, cacao. De ce aceasta combinatie? Fiecare din ingredientele sucului pot fi consumate simple sau cu apa, doar ca impreuna dau nastere la un suc mai complex, sanatos si bun rau. Va pot spune cu sinceritate ca atunci cand reusesc astfel de combinatii care sa ma dea pe spate, imi doresc ca sa imi deschid un local cu sucuri buneee.

La ce ne ajuta acest suc?
Dupa scrierile celor mai informati decat noi ar fi urmatoarele:
*Semintele de canepa - acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, acest raport ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.  De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa, beta, gamma, delta, tocoferol şi alfa-tocotrienol.(Ligia Pop)
*Maca - are un continut bogat in: alcalozi, minerale (seleniu, calciu, fier), nutrienti, acizi grasi printre care se numara: acidul linoleic, acid oleic, acid pamitic si inca alti 19 amino-acizi precum si poli-zaharuri, ajutand la:  întărirea sistemului imunitar, mărirea activitatii creierului, revitalizarea şi împrospătarea starii persoanelor trecute de vărsta a doua, întinerire, reglarea problemelor hormonale.(David Wolfe)
*Cacao - este un izvor de flavonoide, poate sa diminueze riscul de aparitie a diabetului zaharat, a bolilor de inima sau a accidentului vascular cerebral, incetinind in acelasi timp procesul de imbatranire al organismului (David Wolfe)
*Cocosul - are efecte antivirale si antibacteriene, distrugând diverse bacterii patogene. Există studii care au subliniat si efectele antimicrobiene ale acidului lauric. Este eficace si persoanelor cu hipotiroidie în stimularea metabolismul si pierderea kilogramelor acumulate în plus.
*Scortisoara de ceylon - consumul zilnic si moderat poate reduce nivelul colesterolului rau.
Scortisoara poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scaderea nivelului de zahar din sange si cresterea productiei cantitatii de insulina in organism.Are proprietati antifungice, poate stimula memoria. (www.sfatulmedicului.ro)

Acestea sunt doar cateva din calitatile sucului pregatit pentru dimineata.