Meniu
Cosul tau

Ciocolata ecologica cacao 85% Peru, fara lecitina

LIVRARE GRATUITA
pentru comenzi mai mari de 290 Lei
Ciocolata ecologica cacao 85% Peru, fara lecitina
Ciocolata ecologica cacao 85% Peru, fara lecitina
18.50 lei
Fără TVA: 18.50 lei
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Producator: Saldac Peru
  • Cod produs: 3760147070096
  • Greutate: 100.00g

Ciocolata ecologica cacao 85% Peru, fara lecitina - comertul echitabil

Istoria ciocolatei ecologice din boabe de cacao criollo

Citeste acest material doar daca esti intradevar indragostit de ciocolata.

Ciocolata este produsa din boabe de cacao criollo la cooperativă Pangoa, situata în provincia de Satipo in pădurea amazoniana în partea de nord a Americii de Sud, in Peru.Cacao este un soi vechi si rustic: varietatea Criollo, care contine mai mult unt de cacao decat noile soiuri hibride, aproximativ cu 50% mai mult.Se urmareste pastrarea soiului original de cacao Criollo pentru a se realiza o ciocolata pura.

Arbori de cacao produc pe tot parcursul anului, dar cea mai buna perioada de recoltare este între mai si iulie. In aceasta perioada  aromele sunt cele mai puternice.

Cum ajung aceste boabe in ambalajul nostru?

In primul rand cacao trebuie uscata lent, la temperaturi joase.  

Este o arta, daca nu se prajesc suficient, boabele sunt acide si schimba gustul ciocolatei; daca sunt arse devin amare si iarasi schimba gustul ciocolatei.

Se foloseste zahar din trestie nerafinat, organic si evident tot din Peru.

Cacao care a fost rasnita si coaja a fost inlaturata  se pune in moara de mici dimensiuni (aproximativ 30kg), zahat din trestie nerafinat si eventual unt de cacao tot din boabe criollo si se amesteca pana ce devine o pasta.

Aceasta pasta se framanta timp de 15-20 de ore la o temperatura de aprox 50 °C, astfel ca pasta sa treaca din faza solida in faza lichida.

Nu se foloseste lecitina sau vanilie pentru a nu denatura gustul pur de ciocolata.Aceasta etapa este cruciana pentru viitoare ciocolata, de ea depinde aroma, finetea si eleganta viitoarei tablete de ciocolata.

Ciocolata obtinuta în mod traditional este de o calitate incomparabil superiara celorlalte tipuri de ciocolata. În plus, ca urmare a originii boabelor de cacao, cerintelor exigente de la recoltare si pana la uscare, ciocolata El Inti este o ciocolată Grand Cru’.

Te-am convins? 

Aceasta este povestea ciocolatei produsa de cooperativa Pangoa din Peru.

Cumparand aceasta ciocolata ai ocazia sa savurezi o ciocolata pura, rafinata si in acelasi timp sa ajuti oamenii din aceasta cooperativa sa poata merge mai departe si sa traiasca decent.

Ingrediente: boabe de cacao criollo, zahar brut din trestie de zahar, unt de cacao.

SALDAC (Solidarité avec l’Amérique Latine pour le Développement Autonome des Communauté ) este o companie franceza situata în Montelimar,

Aceasta a fost infiintata in anul 2000 si functioneaza intr-o colaborare permanenta cu comunitatile de tarani din zonele rurale sarace din India si din Peru. SALDAC garanteaza un preț corect pentru achiziționarea de produse ceea ce duce la imbunatatirea veniturilor producatorilor contribuind astfel la dezvoltarea satelor și segmente ale populației în cauza.

Scopul este de a îmbunătăți condițiile de viață ale persoanelor care locuiesc în zone îndepărtate, asigurându-se că micii producători vor primi preturile corecte si nu vor fi nevoiti sa vanda pe preturi derizorii marilor companii, neasigurandu-si traiul de zi cu zi. Pretul corect pentru produse de calitate.

Merita sa te rasfeti cu ceva declicios, sanatos si in acelasi timp sa stii ca poti ajuta si tu la un trai mai bun al unor oameni din celalalt colt de lume.



Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies