- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: Biovegan
- Cod produs: 4005394284872
- Greutate: 7.00g
Drojdie uscata (maia uscata) ecologica fara emulgatori, fara gluten
Aceasta drojdie uscata este ideala pentru toate produsele dospite si pentru masina de paine.
Un plic are cantitatea de 7gr drojdie uscata, echivalent a 25gr drojdie proaspata pentru 500gr faina.
Produs in: Germania
Calitate: Sigla EU
Ingrediente: 100% drojdie uscata ecologica
Distribuitor autorizat RO ECO 008 SC Essentiales SRL Tel. 0236443300
Paine cu faina spelta
Ingrediente:
1 pliculet de drojdie uscata (7g),
500 g faina eologica
10 g ulei
1 lingurita sare
350 g apa calduta
1 lingura sirop de artar
50 g seminte (seminte de in, seminte bostan, seminte de susan, seminte de floarea soarelui)
Mod de preparare
Faina, sarea si drojdia se amesteca.
Se adauga apa, siropul de artar si uleiul.
Se framanta un aluat neted si omogen.
Castronul cu aluatul se acopera cu un servet de bucatarie umed si se lasa la crescut intr-un loc caldut, timp de 30 de minute.
Se adauga semintele si se lasa inca 15 minute la crescut.
Se coace 30 minute la 180°C si urmatoarele 12 minute la 220°C pana cand se rumeneste.
Reteta paine cu alac si dovlecei
Ingrediente:
100g boabe de alac,
350g faina inntegrala,
1 lingurita cimbru uscat,
10g sara marina,
1 pachetel Biovegan drojdie uscata,
125g dovlecei rasi,
300 g apa calduta,
2 linguri otet de mere tulbure.
Mod de preparare
Boabele de alac se fierb in multa apa pana cand sunt moi. Se strecor si se lasa sa se raceasca. Faina integrala se amesteca cu cimbru, sara si drojdia. Se adauga boabele de alac, dovleceii, apa si otetul de mere si se amesteca bine. Aluatul se acopera si se lasa la dospit la loc caldut ca. 40 minute.
Tava de paine se unge cu grasime si putina faina si cimbru uscat. Aluatul se framanta inca odata si se lasa la dospit inca 10 minute. Aluatul se framanta inca odata si se lasa la dospit inca 10 minute.
Se coace in cuptor la 180°C timp de 30 minute apoi urmatoarele 20 minute la 200°C.