- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: Clearspring
- Cod produs: 5021554003274
- Greutate: 350.00g
Fasole cu bob lat in Suc propriu certificata Demter
Gama de produse premium Clearspring „Bio Kitchen”, grupeaza alimente bio si din agricultura biodinamica Demeter, pline de aroma si natural dulci (nu au adaos de zahar).
Fasolea lata, numita si fasole fava sau bob de gradina, se poate servi sub forma de salata (cu ulei de masline, sare si lamaie), in supe, tocane si preparate prajite in putin ulei (stir-fries) sau gatita sub forma de piure, crema sau sote.
Acest tip de fasole este o specie de fasole originara din nordul Africii si sudul si sud-estul Asiei, dar cultivata pe intreg globul. Boabele sunt mari si aplatizate, cu lungimea de 2-2.5 cm, late de 1.5 cm si groase de 5-10 mm. Are un continut ridicat de fibre, proteine si carbohidrati, minerale (de mangan, magneziu, fosfor, cupru, fier, potasiu, zinc), vitamine (B9, B1, B2, B6) si L-dopa, o substanta utilizata in tratamentul medical al bolii Parkinson si agent natriuretic (creste eliminarea de sodiu prin urina) care ar putea contribui la controlul hipertensiunii.
Ingrediente: fasole fava (bob de gradina)*, apa, sare de mare. *ingredient cultivat ecologic in agricultura biodinamica Demeter.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 290kJ / 69kcal;
Proteine: 5.2g;
Grasimi: 0.3g, din care acizi grasi saturati: 0g, acizi grasi mononesaturati: 0.1g, acizi grasi polinesaturati: 0.1g;
Carbohidrati: 9.7g, din care zaharuri: 1.2g;
Fibre: 3.7g;
Sare: 0.48g.
Produs in Olanda. Tara de provenienta: Anglia.
Certificarea biodinamica Demeter
Agricultura biodinamica presupune respectarea principiilor antropozofiei in cultivarea si in producerea alimentelor, in ingrijirea animalelor si a peisajului. Ea a fost intemeiata in anii 1920 de o comunitate de agricultori germani care i-au solicitat lui Rudolf Steiner puncte de vedere spiritual-stiintifice pentru aplicarea agriculturii, in opozitie cu cele oferite de stiinta materialista ce introdusese ingrasamintele chimice, apreciate a fi cauza degradarii calitatilor nutritive ale alimentelor. In Germania si in alte tari europene aceste produse se comercializeaza in prezent sub sigla Demeter, aceasta presupunand de asemenea forme ecologice de combatere a daunatorilor si opozitie fata de alimentele modificate genetic.