- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: Apiland
- Cod produs: 6424383000787
- Greutate: 25.00g
În primul rând, lăptişorul de matcă este bogat în proteine, prin prisma celor 18 aminoacizi pe care îi are în compoziţie. Proteinele sunt prezente în toate celulele corpului uman, constituind „cărămizile” organismului nostru. Material de construcţie în sensul propriu al cuvântului, proteinele ajută la formarea tramei osoase, fibrelor musculare, ţesuturilor conjunctive (cum ar fi cartilajele), a fanerelor (părul şi unghiile), a membranelor celulare (citoplasmatică şi mitocondrială), a nucleelor celulare... Fără a mai vorbi de rolul lor fundamental în sinteza enzimelor, hormonilor, anticorpilor, neuromediatorilor...
Contraindicaţii Administrarea lăptişorului de matcă nu este recomandată celor cu alergii la miere.
Lăptişorul de matcă pur nu trebuie consumat decât cu linguriţe de lemn sau de plastic
Din conditii de depozitare in timpul transportului, laptisorul de matca nu se poate livra decat prin curier. (Prin curier dureaza 24ore).
Va multumim pentru intelegere.
Stiati ca ...
Laptisorul de matca previne maladia Alzheimer Datorită antioxidanţilor conţinuţi (vitaminele A, C şi E), cura cu lăptişor de matcă poate preveni formarea tumorilor canceroase, prin anihilarea radicalilor liberi. De asemenea, lăptişorul de matcă este o sursă de acetilcolină, substanţă care permite transmisia influxului nervos între neuroni, cura fiind indicată şi pentru prevenirea maladiei Alzheimer (cei cu această boală au un nivel scăzut de acetilcolină).
Ce este lăptişorul de matcă?
Este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor, cu care sunt hrănite larvele de albină în primele trei zile de viaţă ale acestora. Doar regina stupului se bucură de preţiosul lăptişor pe toată durata vieţii sale. Iar pentru că se hrăneşte în mod exclusiv cu această comoară a naturii, matca trăieşte până la 5 ani – fapt cu totul uimitor, din moment ce albinele muncitoare au, în medie, o durată de viaţă de doar … 45 zile!
Lăptişorul de matcă pur crud are o consistenţă cremoasă, culoare alb-gălbui, uşor translucidă şi un gust acrişor, puţin astringent.
Pentru a obţine lăptişor de matcă, apicultorul creează o falsă nevoie de regină în stup, iar familia de albine începe „producţia de urmaşi”. Odată creată această nevoie, la fiecare 72 de ore (exact!), apicultorul recoltează lăptişorul folosind instrumente minuscule de aspirare. Din acest motiv, în producţia de lăptişor, stupina este împărţită în 3 zone de cules, apicultorul culegând zilnic lăptişorul (de regulă la ora 10 dimineaţa). Eventuala întârziere, sau chiar încercarea de a recolta mai devreme, scade cantitatea de lăptişor ce poate fi recoltată. Apicultorii în vârstă spun că este nevoie de „ochi tineri şi mână sprintenă” pentru a colecta lăptişorul de matcă, deoarece acesta trebuie aspirat dintr-un spaţiu foarte mic, numit „botcă”. Doar apicultorii cu experienţă au o bună eficienţă în producţia de lăptişor.
Indicații:
Imunitate scăzută, epuizare fizică și psihică, probleme de memorie, insomnii, stres, tulburări de menstruaţie sau menopauză, hipertensiune, colesterol mărit, afecțiuni endocrine și ale ficatului. Întârzie procesul îmbătrânirii. Este excelent în tratamentele cosmetice atât pentru ten, cât şi pentru păr.