- Disponibilitate: Stoc 0
- Producator: Clearspring
- Cod produs: 5021554981602
- Greutate: 150.00g
Condiment bio dulce, siropos, din orez dulce
Descriere:
Mirin din regiunea Mikawa (numele vechi al prefecturii actuale Aichi din Japonia) este considerat a fi cel mai fin din Japonia. Este produs printr-o metoda traditionala de fermentare a orezului si imbatranire atenta timp de noua luni. Orezul dulce este folosit pentru inlocuirea amidonului mai ieftin regasit in alte produse de pe piata.
Fermentarea cu ajutorul culturii de koji creste biodisponibilitatea nurientilor din alimente (raportul dintre cantitatea de substanță activă și viteza cu care aceasta este este cedată, absorbită în organism, ajunge la locul de acțiune și iși manifestă efectul biologic).
Produs certificat ecologic de Soil Association.
Produs in Japonia.
Mirin este unul dintre cele mai importante ingrediente ale bucatariei japoneze, preparat din orez glutinos aburit si amestecat cu koji si shochu.
Koji - boabe de orez sau soia fierte si inoculate cu o cultura de fermentare numita Aspergillus oryzae, folosite pentru prepararea alimentelor traditionale fermentate precum sosul de soia, miso, mirin sau sake.
Orez glutinos - cu continut mare de amilopectina, componenta a amidonului care in timpul prepararii termice este eliberata din bobul de orez, facand ca acesta sa devina lipicios.
Shochu - o bautura alcoolica japoneza de baza, alaturi de sake, preparata din orez, cereale sau cartofi dulci, cu un continut de alcool de aproximativ 30%-40%, ingredient cheie pentru mirin.
Ingrediente: orez dulce* 52%, apa, cultura de orez (koji)*.
*- cultivat in conditii ecologice
Mod de intrebuintare: Mirin este folosit pentru a indulci si a da profunzime aromei diverselor preparate culinare.
Prezentare: Sticla cu 150 ml de produs