- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: Sanovita
- Cod produs: 5941882806241
- Greutate: 100.00g
Pateul din bob cu ardei si tarhon
O alimentatie sanatoasa este una echilibrata si diversificata. Cercetarile au demonstrat ca leguminoasele ca bobul, lintea, mazarea, nautul, fasolea si soia au potential in reducerea riscurilor dezvoltarii problemelor cronice de sanatate (precum diabetul, bolile cardiovasculare si obezitatea), dar si in sustinerea starii de sanatate, in general.
Pateul din bob cu rosii si ceapa poate fi consumat cu legume, in sandwich-uri sau pe felii de paine prajita. Reprezinta o solutie rapida pentru zilele in care foamea este mai puternica decat rabdarea, alaturi de verdeturi sau legume proaspete.
Acest pateu este ideal pentru o alimentatie zilnica diversificata si este un produs vegan/de post: are texura unui pateu traditional, este la fel de tartinabil ca acesta, are un gust placut si aromat, este un produs satios, sanatos si gata de consum oricand.
Bobul (pe numele latinesc, Vicia faba) este o leguminoasa cu o traditie lunga de cultivare in Lumea Vehce (Europa, Africa si Asia), fiind una dintre cele mai vechi plante crescute de om: alaturi de linte, mazare si naut, facea parte din dieta est-medieteraneeana inca din anul 6.000 i.Hr. Bobul era consumat adesea de greci si romani, astazi fiind fiert, prajit, uscat, incorporat in supe sau folosit pe post de umplutura, in tari din intreaga lume.
Bobul este o leguminoasa aproape uitata in Romania, ale carei proprietati nutritionale o readuc pe podiumul alimentelor de origine vegetala bogate in proteine. Bobul are o valoare nutritiva ridicata datorita continutului de proteine carbohidrati, fibre alimentare vitamine (B-uri, K) si minerale (mangan, magneziu, fosfor, cupru, fier, potasiu, zinc). Continutul nutritiv deosebit face din bob o alegere inteleapta pentru perioadele de post, pentru vegetarieni, vegani si pentru toti cei care isi doresc o dieta echilibrata si variata. Aceasta pasta tartinabila de bob (cu rosii si ceapa) nu contine aditivi, coloranti sau conservanti artificiali si este bogata in fibre si proteine de calitate. Toate ingredientele sunt atent selectionate, astfel incat sa te bucuri de savoare si satietate de lunga durata. Rosiile si ceapa au fost adaugate pentru un plus de aroma si sanatate.
Studiile au aratat ca, inclus in alimentatie, bobul sprijina sanatatea inimii (gratie continutului de potasiu si magneziu), poate reduce colesterolul (datorita fibrelor, care – alaturi de proteine – maresc senzatia de satietate si te pot ajuta sa slabesti). Consumul regulat de bob poate ajuta sistemul imunitar, datorită compusilor care cresc activitatea antioxidanta. Bobul este bogat in folat nutrient care promoveza dezvoltarea sanatoasa a fatului si poate reduce riscul de defecte la nastere. Manganul, cuprul, calciul si zincul contribuie la sanatatea osoasa, in timp ce fierul tine anemia la distanta. Bobul poate reduce simptomele bolii Parkinson (fiind bogat in levodopa/L-dopa, aminoacid convertit in organism in dopamina – substanta al carui nivel scade in cazul bolnavilor de Parkinson).
Pateul din bob (cu rosii si ceapa) a fost realizat in colaborare cu Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, fiind supus rigorilor si standardelor de calitate stiintifice. A primit medalia de aur pentru aceasta categorie de produse in 2017, la Salonul International de Inventii de la Geneva.
Ingrediente: Apă, ulei de floarea soarelui, făină de bob 11%*, amidon, sare, fibră vegetală, ardei roșu 0,7%, extract de drojdie, paprica dulce, emulsifiant (esteri ai acidului citric), tarhon 0,3%, turmeric. *Proveniență din UE și din afara UE. Produs sterilizat.
Declarație nutrițională per 100g
Valoare energetica 936 kj/ 228 kcal
Grasimi 17.9 g
- din care acizi grasi saturati 2.2 g
Glucide 9,9 g
- din care zaharuri 0.4 g
Fibre 2,2 g
Proteine 4.1 g
Sare1.3 g