
- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: NIAVIS
- Cod produs: 6426284001351
- Greutate: 125.00g
Pudră de orz verde (lat.Hordeum sativum) din agricultură ecologică.
Valori nutritive la 100g: energie 245 kcal, proteine 34,35g; glucide 61,2g; lipide 2,5g; colesterol 0mg; acid folic 100mg; calciu 465 mg; magneziu 305mg; clorofila 380mg; SOD (superoxid dismutaza).
Recomandări: Recomandăm a se consuma de 2-3 ori/zi înainte de masă cu 1h o linguriță de pulbere dizolvată în apă sau 20 min. sublingual. Se mai poate adăuga în smoothie-uri sau în alte preparate raw vegane.
A se păstra la loc uscat, răcoros și ferit de razele soarelui.
Provenienta: Noua Zeelanda
Smoothie de dimineata cu pudra de orz verde
1 banane
2 kiwi
50 ml suc de portocale
un pic de suc de ananas
2 linguri pudra de orz verde
Mixati ingredientele pana cand totul este omogen.
Smoothie cu iaurt si pudra de orz verde - doua portii
500 ml iaurt
1-2 lingurite indulcitor(de exemplu xylitol)
2 lingurite pudra de orz verde
coaja de la 1/2 lime
10 frunze de menta
Punem toate ingredientele in blender, omogenizam bine, turnam in pahare si consumam.
Orzul verde - CALATORIA Brandon Bays
Cura cu suc de orz se poate tine, cu succes, in orice anotimp si are efecte de detoxifiere a organismului, inclusiv a sangelui, de stimulare imunitara, de cicatrizare si regenerare. Totodata, regleaza tensiunea arteriala, elimina surplusul de greutate, hidrateaza tegumentele si creste potenta. Doza cotidiana este de cate un pahar de suc diluat, baut de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de masa. Pentru o cura de intretinere sunt suficiente doua saptamani de tratament, in timp ce pentru tratarea unor boli cronice este necesar ca o cura sa dureze minimum o luna. Un caz aparte il constituie bolile tumorale, benigne si maligne, in care aceasta cura are efecte maxime, daca este tinuta trei luni.
Aceasta cura se foloseste contra urmatoarelor boli: anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice, constipatie ischemica, arteroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronsic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombosciatica, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, formarea calusului in sarcina la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotentă sexuala.
Comparativ cu multe alte plante, orzul verde contine:
- de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata verde
- de peste 25 de ori mai mult potasiu decat contin bananele;
- de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
- de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
- de peste 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele;
- de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
- de peste 23 de ori mai multa biotina decat contine laptele;
Se pune samanta de orz la inmuiat o zi, dupa care se seamana in ghiveci, ladite solare, gradini, in sere succesive. Se uda la semanare apoi zilnic se stropeste cu apa cate putin, pentru a mentine umezeala necesara dezvoltarii plantei. Cand firul ajunge la 17-22 cm, se poate folosi desi atunci cand planta de orz verde ajunge la inaltimea de 25-30 cm, contine cele mai bune resurse nutritive necesare celulei umane. Se recolteaza cu o foarfeca sau cutit, la 2 cm de la pamant, se spala in cateva ape, se marunteste. Se inmoaie in apa si imediat se da prin masina de tocat carne,iar apoi in centrifuga. Ce se depune pe sita extractorului, se inmoaie din nou in apa si se mai centrifugheaza inca odata. In urma acestei operatiuni,rezulta un suc verde inchis, cu gust usor amarui,care se pastreza in sticle astupate la frigider.Se poate face 1-2 litri odata. Pentru consum,se iau 50 ml de suc concentrat, se dilueaza in 50-100 ml apa la temperatura camerei, si se bea cu inghitituri rare cu o jumatate de ora inainte de masa de trei ori pe zi.
Sucul de orz se poate obtine prin trei metode:
- Prin tocare: o mana de fire verzi de orz se dau prin masina de tocat carne, dupa care se stoarce pasta vegetala obtinuta in tifon, strangandu-se sucul intr-un pahar.
- Cu storcatorul de fructe: este metoda cea mai comoda. Se pun in storcator manunchiuri compacte de fire de orz, care vor lasa rapid un suc limpede, de culoare verde, ce va fi adunat intr-un pahar de sticla.
- Prin mixare: intr-un mixer electric se pun o mana de tulpini verzi, tocate putin, si apa cat sa poata fi maruntite de elice. Se mixeaza astfel, incat sa devina o pasta, dupa care se filtreaza printr-o strecuratoare sau prin tifon. Sucul trebuie consumat la cateva minute dupa ce a fost preparat. Cel obtinut prin tocare si stoarcere se consuma diluat: la o treime de pahar de suc de orz se adauga doua treimi de apa sau de suc proaspat de legume. Sucul obtinut prin mixare nu se mai dilueaza, intrucat a fost deja adaugata apa in procesul obtinerii sale.
Consumati-l proaspat, iar in frigider nu are voie sa stea mai mult de 6 ore, altfel pierzandu-si substantele nutritive. Daca sunteti buni la gradinirit si vreti un mini lan de orz acasa, aveti nevoie de recipient de plastic pentru flori. In pamant fertil pentru flori, de doi-trei centimetri se pun boabe de orz, asezate des. Tavile se aranjeaza in apropierea sursei de lumina si se uda la 2-4 zile. In cateva saptamani planta va ajunge pana la 20-25 cm, fiind momentul recoltarii. Tulpinile se taie, din aceastea preparandu-se sucul, iar radacinile ramase vor mai rasari de 1-2 ori, daca veti avea grija sa le udati.
HRANA VIE PENTRU SANATATE - Dr. Gillian McKeith
Orzul verde-exterminatorul toxinelor
Din punct de vedere nutritiv: Planta este foarte bogata in superoxid-distamutaza (SOD), un antioxidant puternic.De asemenea, contine la fel de multe proteine usor asimilabile precum carnea.
Din punct de fiziologic: Ajuta inima, plamanii, ficatul, arterele, articulatii si oase. Distruge radicalii liberi (molecule instabile si periculoase).
Beneficii: Imbunatateste nivelul energetic, vigoarea si rezistenta.SOD protejeaza tesuturile si inlatura din organism substantele poluante, radiatiile, substantele chimice, metalele si alte materii straine.
Orzul verde este singura planta din lume care poate hrani un organism animal de la nastere si pana la batranete de una singura. Orzul contine toate elementele nutritive necesare omului cu exceptia vitamiei D, care e produsa de piele. Orzul verde este benefic pentru toate tesuturile si organele, in special pentru inima, plamani, artere, articulatii si oase, micsorand cantitatea de grasime din sange.
Orzul verde este bogat in enzime si clorofila. Cand mancam sau bem orz verde organismul nostru se revitalizeaza. P4-D1 poate activa reinoirea ADN-uluidin celulele deteriorate.S-a stabilit ca SOD actioneaza ca un antiinflamator mai puternic decat cortizonul. Poate cel mai important lucru este faptul ca orzul verde este bogat in enzima antioxidanta-cheie SOD si in proteina speciala P4-D1, ambele avand rolul de a incetini deteriorarea si mutatia celulara, de a trata bolile digestive si de a ajuta la incetinirea procesul de imbatranire.SOD protejeaza impotriva radicalilor liberi.In celulele canceroase SOD lipseste aproape cu desavarsire.