- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: Sanovita
- Cod produs: 6420106182198
- Greutate: 150.00g
Seminte de chia
Aceste seminte sunt o sursa excelenta de fribre, proteine, acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, antioxidanti, vitamine, minerale si aminoacizi. Au proprietati ce previn imbatranirea precoce, inhiba apetitul, iar o lingura de seminte asigura energia unei persoane pe durata intregii zile. Sunt utile diabeticilor, avand un indice scazut, dar si atletilor, pentru rezistenta si hidratare.
Pot fi consumate crude sau prajite, intregi sau macinate, in amestecuri de salate, cu cereale cu lapte, preparate de patiserie, supe ori cu sucuri naturale.
Semintele de chia alunga poftele culinare si te ajuta sa ai o talie de viespe!
Nu, nu este o glumă! Seminţele de Chia sunt soluţia pentru a te menţine în formă: în combinaţie cu sucurile gastrice, formează o structură care îţi va ţine de foame mult timp, ajutând, de asemenea, la digestie!
Semintele de chia sunt bogate in proteine si acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, care sprijina buna functionare a inimii, faciliteaza transportul oxigenului catre celule, tesuturi si organe, ajuta la o buna absorbtie a vitaminelor liposolubile A, D, E si K, iar in combinatie cu proteinele si colesterolul formeaza membranele celulare.
Contin, de asemenea, vitamine, antioxidanti si fibre vegetale, precum si trigliceride benefice cu lant lung, in proportia corecta pentru a reduce colesterolul pe peretii vaselor sangvine.
O lingura de seminte de chia asigura energia necesara unei persoane pe durata intregii zile.
Prajite, au gust placut, asemanator nucilor, iar macinate pot fi utilizate la prepararea biscuitilor sau a supelor.
Contin substante mucilaginoase care, umezite, isi maresc considerabil volumul si pot absorbi o cantitate de apa de pana la 12 ori mai mare decat greutatea lor. Din acest motiv, consumul de seminte de chia ajuta la retinerea apei in tesuturi, mentinand organismul hidratat pentru mai mult timp si regland absorbtia substantelor nutritive si a fluidelor in organism.
In amestec cu apa, formeaza in stomac o substanta gelatinoasa, o adevarata bariera fizica intre carbohidrati si enzimele care ajuta la digestia lor, ceea ce intarzie transformarea carbohidratilor in zaharuri si implicit creste rezistenta organismului la efort.
Spre deosebire de proteinele din alte cereale, cele din semintele de chia sunt complete, deoarece contin aminoacizii esentiali in proportii echilibrate.