Meniu
Cosul tau

Solubilizant pentru uleiuri esentiale si parfumante 25ml

LIVRARE GRATUITA
pentru comenzi mai mari de 290 Lei
Solubilizant pentru uleiuri esentiale si parfumante 25ml
Solubilizant pentru uleiuri esentiale si parfumante 25ml
18.50 lei
Fără TVA: 18.50 lei
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Producator: Mayam
  • Cod produs: 6424414012765

Solubilizant pentru uleiuri esentiale si parfumante

Produsul permite dispersarea uleiurilor esenţiale şi a parfumantelor în mediile apoase. Este un amestec formulat cu materii prime vegetale provenite din surse sustenabile. Conţine tensioactivi şi agenţi de umectare, care sunt toate derivate naturale şi este un solubilizant cu bune rezultate. Procesul de fabricaţie utilizează reacţii ecologice de condensare şi nu implică elemente alkoxylate sau etoxylate. În comparaţie cu alţi solubilizanţi PEG-free naturale şi, de asemenea, cu standardul de aur din industrie - PEG-40 uleiul de ricin hidrogenat - acest solubilizant a arătat o performanţă foarte bună.

Uleiurile esenţiale şi parfumantele sunt solubile în uleiuri vegetale sau alcool şi nu pot fi amestecate cu apa. Pentru a putea fi încorporate în medii apoase în scopul preparării de tonere, ape de toaletă fără alcool, spray de corp, deodorante lichide și alte soluții apoase, este nevoie de un astfel de ingredient solubilizant.

Compozitie: glucozide derivate din tărâţe de grâu, tenside non-ionice derivate din ulei de cocos, palmier şi porumb, co-emulsifiant vegetal cu proprietăţi hidratante, umectante şi de conservare
Este aprobat pentru utilizarea în produsele cosmetice bio.

Proprietati

  •     PEG-free, PPG-free
  •     origine vegetală
  •     furnizează soluţii transparente în anumite combinaţii şi dozaje
  •     are capacitatea de a lega apa şi lasă o senzaţie plăcută de piele, fără a se simţi lipicios
  •     este puternic spumant dacă se dozează în exces
  •     domeniul de pH recomandat: 4,5 - 7,5
  •     nu este compatibil cu piatra de alaun

Recomandări, explicații

  • dozajul variază uşor în funcţie de ingredientul ce trebuie solubilizat şi în funcţie de preparatul formulat
  • raport tipic (solubilizant : ulei): 0.5 : 1 până la 4 : 1
  • cu cât raportul este mai mare, adică se foloseşte mai mult solubilizant, cu atât soluţia rezultată va fi mai clară sau chiar transparentă, dar şi cu atât mai spumantă din păcate
  • dozaj recomandat pentru uleiurile esenţiale/parfumantele de solubilizat: de la 0.1% până la 5% din greutatea totală a preparatului formulat
  • transparenţa şi culoarea preparatului final depinde şi de ingredientul solubilizat, de exemplu uleiul esenţial de mandarină va da o soluţie netransparentă şi galben-verzuie iar uleiul esenţial de tea tree va da o soluţie transparentă şi aproape incoloră

Cum se folosește

  • Se amestecă manual temeinic solubilizantul cu uleiul esenţial/parfumantul. Peste soluţia rezultată se adaugă apa şi restul ingredientelor prevăzute în formulă sau precum este prevăzut în reţetă
  • se poate întâmpla ca uleiul esenţial sau o combinaţie de uleiuri esenţiale ori parfumante să se dovedească mai dificil de solubilizat şi nu este posibilă anticiparea fără teste, soluţia rezultată poate tinde către a fi bifazică. Problema este doar una estetică şi nu este afectată stabilitatea microbiologică sau funcţională a soluţiei. Printr-o simplă agitare a flaconului soluţia se va omogeniza pentru un timp şi se poate aplica
  • la prepararea unui spray parfumant, unde se foloseşte mai mult ulei esenţial şi implicit un procent mare de solubilizant, spuma creată se poate reduce cu un adaos de alcool la finalul preparării, după solubilizare

Exemple:

  • pentru un spray de corp: 3% solubilizant + 5% ulei esenţial de lavandă + 91.4% apă + 0.6% cosgard SAU 2% solubilizant+ 4% ulei esenţial ylang-ylang + 93.4% apă + 0.6% cosgard
  • pentru un tonic facial: 1% solubilizant+ 1% ulei esenţial de tea tree + 97.4% apă (ori combinaţii de ape florale, gel aloe vera) + 0.6% cosgard
  • pentru o apă de gură: 1.2% solubilizant+ 0.6% ulei esenţial de mentă şi salvie + 97.6% apă + 0.6% extract concentrat de grapefruit

Date de siguranţă: a nu se ingera, a se evita contactul cu ochii, a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz cosmetic

Avertisment: proprietățile, indicațiile și modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul biocarmen sunt bazate pe documentația primită de la producător/furnizor. Cu toate acestea, aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.
 

Ingrediente

Ingrediente (INCI): caprylyl/capryl wheat bran/straw glycosides, aqua, fusel wheat bran/straw glycosides, polyglyceryl-5 oleate, sodium cocoyl glutamate, glyceryl caprylate
Proprietăţile solubilizantului


Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Etichete: Solubilizant
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies