- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: Clearspring
- Cod produs: 5021554002321
- Greutate: 125.00g
Sos de soia Tamari ecologic
Sos de soia Tamari, preparat dupa o metoda traditionala japoneza, premiat cu aur la “Great Taste Awards 2007”
Acest sos este bogat in proteine si acizi organici. Poate fi utilizat in sosuri, alaturi de cereale, legume.
Sosul de soia tamari nu contine gluten. Este obtinut din soia organica.
Folositi doar cateva picaturi pentru aromatizarea diferitelor preparate (sushi, supe, tocanite sau sosuri).
Atentie: Se pot dezvolta drojdii albe inofensive, la suprafata, daca dupa deschidere este lasat in contact cu aerul. Indepartati-le usor.
Ingrediente: boabe de soia*, apa, sara de mare
*= din agricultura biologica.
Sugestie de reteta: Deliciul lui Budha
Ingrediente: morcov 2 bucati, telina o felie, ardei 1-2 buc, ceapa 2 buc mici, ciuperci 6-8 buc, boabe de porumb 50gr, alune 20-30gr si condimentele: sare piper, sos de shoyu sau tamari, curry, amidon de porumb.
Mod de preparare:
Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi, cele mari - se taie in jumatate; Ceapa se despica in patru;Intr-o tigaie adanca se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie (aproximativ 10min), se adauga ciupercile, alunele (daca e posibil le hidratam putin inainte) si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min;
La sfarsit se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos (aproximativ 5 minute).
Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc;
Rezulta o mancare mai mult decat delicioasa, pentru ca legumele sunt doar putin pregatite. Se serveste cu orez fiert sau cu paste.
Pofta buna !
Sosul de soia Tamari se poate folosi in dieta Dukan incepand cu etapa de consolidare.