Meniu
Cosul tau

Ulei de jojoba BIO, virgin

LIVRARE GRATUITA
pentru comenzi mai mari de 290 Lei
Ulei de jojoba BIO, virgin
Ulei de jojoba BIO, virgin
17.50 lei
Fără TVA: 17.50 lei
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Producator: Mayam
  • Cod produs: 6424414011195
  • Greutate: 50.00g

Uleiul de jojoba are o afinitate remarcabila cu pielea si parul, fiind similar cu sebumul uman. Se absoarbe rapid si se poate aplica pe orice tip de piele. Bun ca baza pentru machiaj, demachiant, ingrijirea tenului mixt, gras sau acneic. Util in probleme de scalp, reda vitalitatea parului.

Jojoba, un arbust cu inaltimea de 3 pana la 6 m, creste in cele mai aride zone ale planetei, in special in America centrala si de sud. Uleiul extras este denumit si "aurul pielii" ca urmare a varietatii de utilizari pe care le are in tratamentul si ingrijirea oricarui tip de piele. Proprietatile semintelor de Jojoba sunt cunoscute de secole de amerindieni si azteci.

Uleiul extras din seminte este de fapt o ceara lichida asemanatoare sebumului uman si este destul de diferita fata de majoritatea uleiurilor vegetale comune. Are un profil interesant de acizi grasi si penetreaza pielea la fel intr-un mod interesant si anume prin foliculii de par pe care nu-i blocheaza, se amesteca cu sebumul si formeaza un strat fin non-ocluziv, lasand pielea sa respire.

Contine o cantitate remarcabila de polifenoli, dintre care taninii sunt responsabili si pentru senzatia uscata dupa aplicarea pe piele. Poate parea o contradicitie de termeni, dar uleiul de jojoba este un emolient uscat.

Alte denumiri: jojoba gold, ceara de jojoba.

Metoda de obtinere: prin presare la rece a semintelor.

Zona geografica de provenienta: Mexic.

Calitate: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul disponibil la http://cosmetic s.ecocert.com

Prezentare: lichid clar galbui, miros caracteristic, vascozitate medie.

Ambalaj: flacon PET farmaceutic de culoare ambra, reciclabil.

Pe piele: absorbtie rapida, senzatie uscata, non-comedogenic*, non-ocluziv

*comedogenicitatea nu este masurabila si determinata stiintific. Un ulei considerat comedogen poate infunda temporar porii dar nu genereaza obligatoriu cosuri, puncte negre, acnee la orice persoana. Aplicarea mai ales in stare pura a unui ulei comedogen trebuie evitata de persoanele care au piele cu tendinte acneice, dar se poate folosi ca ingredient intr-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.

Proprietati:

  • afinitate remarcabila cu pielea si parul
  • are efect regulator al secretiei de sebum
  • emolient
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • activeaza metabolismul elastinei
  • hidratant
  • hranitor
  • catifelant si calmant
  • protector
  • regenerant
  • antiimbatranire
  • favorizeaza penetrarea altor principii active

Recomandari in cosmetica:

  • potrivit pentru orice tip de piele, in special pentru tenul mixt sau gras
  • piele uscata, deshidratata
  • piele sensibila, fragila
  • ten problematic
  • ten ridat, devitalizat
  • seboree
  • mentinerea supletii si elasticitatii pielii
  • eczeme, psoriazis, iritatii cutanate
  • zona ochilor
  • baza de machiaj sau ingredient in compozitii de machiaj
  • ingrijirea scalpului si parului
  • adjuvant in eliminarea progresiva a matretii 

Sinergii speciale:

  • cu ulei de borago sirosamosqueta pentru un serum regenerant
  • cu ulei de primula, argan si vitamina A pentru creme de noapte
  • cu ulei de chimen negru, ulei esential de tea tree si lavanda pentru tenuri grase cu tendinte acneice
  • cu ulei de caise, germeni de grau si morcovi pentru un serum de frumusete
  • cu ulei de primula, borago si ulei esential de morcovi pentru efect antiimbatranire
  • cu ulei de tamanu pentru diverse afectiuni, favorizand absorbtia
  • cu ulei de ricin si cocos pentru par
  • cu ulei esential de oregano, rozmarin si lamaie/menta pentru scalp
  • cu ulei de vanilie pentru masaje corporale
  • cu ulei de trandafiri macerat si ulei esential de geraniu pentru masaje faciale

Pastrare: Fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigider.

Date de siguranta: non-iritant, non-sensibilizant. Uz extern.

Ingrediente (INCI): simmondsia chinensis seed oil*

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.

Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Aplicatii cosmetice

  • aplicat pe piele ca atare, nediluat, pentru demachiere sau ingijire, inclusiv dupa epilare sau barbierit
  • in creme, lotiuni, serumuri pentru tenurile mixte, grase
  • in creme pentru ingrijirea si hranirea oricarui tip de ten
  • creme, serumuri si lotiuni antiage
  • inclus in compozitii pentru prevenirea imbatranirii pielii, elasticizare si emoliere
  • ca baza pentru formularea compozitiilor de ingrijire a pielii afectate de eczeme,
  • psoriazis, iritatii, prin similitudinea cu sebumul uman
  • nediluat sau combinat cu uleiuri specifice pentru ingrijirea unghiilor si cuticulelor
  • ca atare aplicat pe par sau ca ingredient in masti capilare, creme si balsamuri pentru par
  • ca baza pentru parfumuri uleioase
  • ca baza pentru masaje
  • ca baza pentru facilitarea patrunderii in piele a principiilor active din alte ingrediente

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Etichete: ulei de jojoba
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies