Meniu
Cosul tau

Ulei din samburi de struguri Extra Virgin 250ml, CARDINAL

LIVRARE GRATUITA
pentru comenzi mai mari de 290 Lei
Ulei din samburi de struguri Extra Virgin 250ml, CARDINAL
Stoc 0
Ulei din samburi de struguri Extra Virgin 250ml, CARDINAL
43.50 lei
Fără TVA: 43.50 lei
  • Disponibilitate: Stoc 0
  • Producator: 2E-PROD
  • Cod produs: 2004731711073

ULEI DIN SAMBURI DE STRUGURI EXTRAVIRGIN PRESAT LA RECE

Este un ulei produs numai prin presare la rece si numai prin procedee mecanice, fara nici un procediu termic sau chimic.

Componentele sale principale sunt: acizi grasi nesaturati, polifenoli, fitosteroli, cupru, zinc, vitamina E, procianidina, acid linoleic(>70%), etc. Procianidina este un factor anti-imbatranire de 20 de ori mai eficient decât vitamina C Si respectiv de 50 de ori decât vitamina E. Nu întâmplAtor strugurii cresc pe vița de vie – „sursA a vieții”. Efectele deosebite nu se limiteazA doar la atât, el fiind indicat Si în ameliorarea circulației cardiovasculare(aterosclerozA, fragilitate capilarA Si vascularA, varice, hemoroizi, senzația de picioare obosite), vederea obosita prin acțiunea asupra capilarelor din ochi, în Alzheimer prin oprirea proceselor degenerative datorita prezentei antioxidantilor, impiedica formarea tumorilor benigne(chisturi ovariene, fibroame, adenoame, etc.), este un bun imunostimulent, ca atare e recomandat mai  ales în perioadele reci.

Conform unor studii realizate în Statele Unite este excelent în reducerea si menținerea colesterolului în limite normale. Este deosebit de util si în prevenirea unor afecțiuni dermatologice(psoriazis, depigmentari, cheratoze). Fiind  bogat în vitamina E întârzie îmbatrânirea pielii si are efect de hidratare.

Pentru tenul uscat, pielea uscats si sensibila la frig sau cu tendințA de îmbAtrânire se recomandA realizarea de masaj cu acest ulei. 

Utilizare: Intern: Doza zilnica recomandata de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, ingerate ca atare sau în hrana 

Utilizare externa: se poate folosi pentru hidratarea si regenerarea pielii,  fiind rapid absorbit în piele datorita continutului ridicat de acid linoleic. În cosmetica se recomanda pentru masaj sau pentru prepararea unor amestecuri de baie. 

Din punct de vedere culinar potenteaza gustul alimentelor fara sa ne dea senzatia de gras pe care o lasa alte uleiuri. Se recomanda mai ales la salate Si dressinguri. A se evita folosirea lui la prajeli daca dorim sa beneficiem de calitatile sale terapeutice(desi are un punct de fum ridicat 216C, ceea ce-l recomanda pt. sotat sau inabusit).Deasemenea mai are o calitate foarte interesanta acela de emulsificator ceea ce face ca maionezele preparate cu el sa nu se mai ”taie”.

Cantitate: 500ml

Contraindicații: Intern, nu se cunosc; extern, se va evita folosirea sa pe pielea grasA, seboreicA, deoarece ar putea da reacții cutanate locale.


Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies