- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: Saldac Peru
- Cod produs: 5564
- Greutate: 100.00g
Unt de cacao row ecologic presat la rece din comertul ecologic
uz alimentar si cosmetic
Untul de cacao este grasimea naturala extrasa din boabele de cacao, printr-un proces de presare a acestora.
Untul de cacao BRUT pastreaza intacte toate proprietatile boabelor de cacao. Mai mult decat aroma sa puternica si culoarea delicioasa, untul de cacao pastreaza toti activii naturali prezenti in cacao.
Este bogat in antioxidanti, vitamine E, magneziu, grasimi saturate derivate din acizi stearica si palmitic.
Se prezinta ca o materie alb-crem, cu punct de topire de 34-38°C cu miros si gust specific, cremos de ciocolata. Se recomanda ca inainte de utilizare incalzirea la bain-marie si utilizarea lui lichid.
Untul de cacao este materia prima responsabila pentru calitatea ciocolatei. Exista o tendinta, sanctionata de altfel de Uniunea Europeana de a inlocui pretiosul ingredient in constitutia ciocolatelor de calitate inferioara cu alte grasimi vegetale.
Dupa topire, se poate adauga apoi la smoothie-uri, inghetate, deserturi, iar in bucataria cu hrana vie ajuta la intarirea cremelor de ciocolata si a bomboanelor, dupa refrigerare.
Untul de cacao in cosmetica
Untul de cacao este foarte bogat in agenti antioxidanti ceea ce il face foarte util industriei farmaceutice si cosmetice, este cea mai stabila grasime utilizata in industria alimentara si are o durata de valabilitate lunga pastrandu-si intacte calitatile chiar si dupa 4-5 ani, datorita acelorasi substante antioxidante.
Bogat in vitamine E, polifenoli, acid ferulic, flavonoide, untul de cacao este un puternic antioxidant, redutabil remediu impotriva radicalilor liberi. In acelasi timp, untul de cacao stimuleaza producerea de colagen, lupta impotriva imbatranirii pielii si pastreaza elasticitatea si fermitatea tesutului cutanat.
Avantajul este ca putem folosi acest miraculos produs atat in bucatarie pentru a prepara o ciocolata delicioasa, creme, bauturi energizante, cat si ca un rasfat pentru trup prin aplicarea directa pe piele sau in diverse creme, lotiuni pentru bronzat, balsam de buze, diminuarea vergeturilor.
Untul nostru de cacao provine din agricultura ecologica si comert echitabil.
Tara de provenienta: Peru
-
vegan
-
calitate raw
-
fara coloranti si conservanti
- fara gluten
Ingrediente: 100% unt de cacao crud ecologic
Ciocolată cu alune de padure
Ingrediente :
1 cana alune de padure
2 pumni goji
1/2 cana unt de cacao topit (125 gr. unt de cacao)
1/2 cana cacao pudra
1/3 cana miere
rodie
Mod de preparare :
Se macina alunele de padure si boabele goji intr-un blender/mixer. Se pune untul de cacao la bain-marie si apoi se amesteca cu alunele de padure si boabele goji macinate, cu cacao si miere (dupa gust, in functie de cat amara sau dulce vreti sa va iasa). La final eu am ornat ciocolata cu bobite de rodie.
Se lasa in congelator aprox. 1 ora pentru solidificare.
Timp de preparare: 20 min. + 1 ora congelator.
Distribuitor autorizat RO ECO 008 SC Essentiales SRL Galati
www.biocarmen.ro, tel 0236443300